dimarts, 30 de setembre del 2014

ARC DE SANT MARTÍ

Vos deixe la partitura de la cançó directament des de la pissarra de classe. Podeu estudiar-la amb el vostre paperòfon.
d= mà dreta
e= mà esquerra

dissabte, 20 de setembre del 2014

ESKU DANTZA

Com ja hem aprés a classe, l'Esku Dantza és una dansa semblant a Bastonets d'Algemesí, o del Corpus de València, però, a la variant que fan al Païs Vasc. Aquesta dansa es balla amb bastó o amb les mans (no s'utilitzen planxes) i la música fa un accellerando (comença a un ritme un poc lent, però, cada vegada va més ràpid).

La música que vos deixe no és exactament la que fem a classe, `però, ens ve genial per assajar la dansa i agafar velocitat i agilitat poc a poc, això sí, acoplant-se al tempo que ens marca la música. Ja sabeu, quan la mare o el pare estiga fent el sopar. . . .  a ballar!!!!!!!



Si us atreviu a tocarla. . . . vos deixe la partitura. . .


diumenge, 14 de setembre del 2014

MARE DE DÉU DE LA SALUD

Aquesta, és una festa que es celebra a Algemesí, a la Ribera Alta, els dies 7 i 8 de setembre.
Algemessí està prop del Parc Natural de la Albufera i al seu terme el riu Magre desemboca al Xúquer.
Aquesta festa és Patrimoni Inmaterial de la Humanitat des de 2011.




Segons explica la llegenda, l'any 1247 a l'horta, hi havia una morera buida. En aquell lloc, un veí d'Algemesí va veure que dins del tronc hi havia la figura d'una persona, i en apropar-se va veure que era la Mare de Déu, aseguda en un banc de fusta. Sobre la cama esquerra tenia assegut al nen Jesús i a la mà dreta agafava un lliri. Segons diu la tradició, tres vegades la van portar a Alzira, i altres tantes vegades va tornar a la morera, motiu pel qual es va quedar a Algemesí.

 
  A la processó, es ballen les Muixerangues, Bastonets, Arquets, Pastorets, Llauradores o Bolero, Tornejants i La Carxofa. Aquesta última també s'anomena de Teixidors, de Gitanetes, de Vetes, de La Magrana. . . segons el poble ón es balla.


Tornejants

Muixeranga
  

                                                                                 Bastonets xics
Bastonets xiques

Carxofa
 
Bolero
 
Arquets

Pastorets
 


Totes les danses s'acompanyen amb tabal i dolçaina excepte Llauradores o Bolero, que s'acompanya amb instruments de vent de la banda, i tornejants, que sols s'acompanya amb un ritme de tambor.

Ací podeu vore dos vídeos de les festes:

Construcció d'una muixeranga.

Les festes d'Algemesí a "Trau la Llengua".

I si voleu vore alguns exemples de Cartells de la festa. . . .









 

dimecres, 10 de setembre del 2014

VULL APUNTAR-ME AL COR 2014-2015!!!!!!!

Aquest curs, 2014-2015, el cor començarà a funcionar a partir del dijous 16 d'octubre (tots els dijous de 12:15 a 13:15h). Si vols participar, has de dir-ho a Víctor o a Marina abans del dijous 25 de setembre. Pots aprofitar la teua classe de música o el pati.
Com ja saps al cor treballen 50 xiquets i xiquetes de 3r cicle durant tot el curs per tal de, mitjançant un treball comú i complementari dels coralistes, gaudir de la música. Aquest any participarem, com ja veniem fent a "Nadalenques al carrer" a València, la Trobada Musical d'Escoles en Valencià, la Cantata amb altres escoles de Llíria i intercanvis corals amb altres escoles.

Els criteris de elecció dels coralistes son:

1. Xiquets i xiquetes de sissè, que el curs passat, a cinquè, ja eren coralistes.
2. Xiquets i xiquetes de cinquè, que l'any passat estaven a quart i volen entrar nous al cor.
3. Xiquets i xiquetes de sissè, que el curs passat no formaren part del cor.

            *tots per prioritat  d'ordre de nota de l'avaluació final del curs passat a música. A partir del xiquet/a que fa 50, queden en llista d'espera. Podrem incoporar algun xiquet d'aquesta llista fins la setmana d'abans dels concerts de Nadal del cor.

 
 

dimarts, 9 de setembre del 2014

UN SENYOR

Aquesta és la cançó que estem treballant a principi de curs a classe. Us deixe la partitura per si algun atrevit vol fer-la a casa. Podeu cantar-la als pares quan facen el sopar. . . . qué divertits!!!

LA MAR EN CALMA

Ací vos deixe la partitura de la cançó que estem fent a començament de curs. Podeu anar fent-la en boca falsa, d'ací poc la farem amb flauta i instruments de placa.